De politie Deventer is op donderdag 27 geconfronteerd met (verbaal) geweld tegen personen met een publieke taak. Zoals gebruikelijk is hier direct tegen opgetreden en dat leidde tot een aanhouding.

In Deventer sprak een verkeersregelaar rond 15.10 uur een man aan die zijn auto parkeerde op de Noordzeestraat. Dat was daar op dat moment niet toegestaan in verband met Koningsdagactiviteiten. De bestuurder reageerde direct verbaal agressief. Toen de verkeersregelaar wegliep reed de bestuurder achteruit op hem in. De verkeersregelaar moest wegspringen om niet te worden geraakt. Daarna reed de man weg. De politie werd ingeschakeld en die kon de 22-jarige man uit Deventer, aan de hand van het kenteken van de auto, in zijn woning aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Niet getolereerd
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is er bovendien op gericht dat personen die geweld uiten in de richting van personen met een publieke functie een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here