2 projecten in Salland kunnen van start dankzij een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de 3 betreffende gemeente(n). De projecten dragen bij aan een vitaal Salland.

Eind vorig jaar ontvingen al 4 andere projecten een bijdrage.

Salland is eind 2015 opnieuw geselecteerd als ‘Leadergebied’ en kan gebruikmaken van Europese Leadergelden voor plattelandsontwikkeling. 2 nieuwe projecten zijn goedgekeurd en kunnen nu van start. Het gaat om de volgende projecten.

Salland Boert en Eet Bewust
Boeren en tuinders werken met consumenten aan het zichtbaar maken en ontwikkelen van hun bedrijven als maatschappelijk verantwoorde en transparante ondernemingen, waar de samenleving trots op is. De gecertificeerde boeren gaan in gesprek met burgers en organisaties over wat ze doen en waar ze voor staan. De boer kan zo inspelen op de samenleving en er ontstaat wederzijds waardering. De 1e 50 boeren hebben zich al aangemeld voor dit initiatief van Stichting Ontwikkeling en Uitvoering Salland.

Het project ontvangt € 90.098 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte).

Duurzaam zwembad Heeten
Het buitenzwembad in Heeten draait 100% op vrijwilligers. Deze ontmoetingsplek is belangrijk voor de sociale binding in Heeten en omgeving en kan met de Leaderbijdrage een grotere variatie aan activiteiten aanbieden. Door duurzaamheidsmaatregelen te treffen, wordt het zwembad het 1e energie neutrale buitenbad. Zo blijft het toegangskaartje betaalbaar voor iedereen.

Het project ontvangt € 95.000 (50% EU, 25% provincie Overijssel, 25% gemeente Raalte).

Ook een project starten met Leader?
Heb je een goed idee dat bijdraagt aan ‘people, planet & profit’ in Salland? Neem dan contact op met de Leadercoördinatoren:

Mireille Groot Koerkamp, e-mailadres mireille@dekrachtvansalland.nl of telefoonnummer 06 22466131
Giny Hoogeslag, e-mailadres giny@dekrachtvansalland.nl of telefoonnummer 06 13488937
Leader Salland. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland. Kijk voor meer informatie op www.dekrachtvansalland.nl.

(C) Gemeente Deventer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here