Margreet Wieringa, directeur van Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel, wordt per 6 september aanstaande de nieuwe directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Zij volgt de huidig directeur van het DeLaMar, Edwin van Balken, op die begin dit jaar zijn vertrek aankondigde.

Sinds april 2014 is Margreet Wieringa (1965) directeur/bestuurder van de Stichting Zwolse theaters, een combinatie van vier theaterzalen van Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel. Wieringa startte met Club Cele de maatschappelijke meet-ups, waagde de sprong naar modern dansfestival Lift me Up! maar programmeerde ook de Nederlandse Reisopera en grote theaterproducties als Borgen, De Marathon en De Tweeling. Het nieuwe theatercafé Café Foyé in Schouwburg Odeon, tegenover Museum de Fundatie, werd een culturele hotspot in Zwolle. Bovendien zorgde Wieringa, in moeilijke tijden voor cultuur, voor een gezonde financiële situatie bij Zwolse theater.

Haar laatste mijlpaal in Zwolle wordt het Stadsfestival, dat dit jaar voor de eerste keer door Zwolse theaters georganiseerd en geproduceerd wordt. ‘Een bijzondere afsluiting van een uitdagende en zeer inspirerende periode in Zwolle’, aldus Wieringa. ‘Ik ben er trots op binnenkort directeur te zijn van een van de grootste en mooiste particuliere theaters in Nederland. Het DeLaMar Theater is voor mij een schitterend voorbeeld van een aantrekkelijk en succesvol theater met een hoge gastvrijheidsbeleving. Ik ga Zwolse theaters en de stad Zwolle met een blij gemoed verlaten, onze organisatie is sterk en gezond!’

Gaston Sporre (voorzitter Raad van Toezicht Zwolse theaters) vindt het een compliment voor Zwolle dat Margreet Wieringa de transfer maakt naar het DeLaMar Theater in Amsterdam. ‘Wieringa heeft een aantal succesvolle koerswijzigingen doorgevoerd en heeft een nieuwe richting gegeven aan deze mooie organisatie. Ik wens haar namens de Raad van Toezicht alle succes toe bij het DeLaMar theater in Amsterdam.’

Margreet Wieringa heeft ruime ervaring als televisie- en theaterproducent.
Tot begin 2014 was zij aan het DeLaMar Theater verbonden als uitvoerend producent van DeLaMar Producties waar zij betrokken was bij diverse, succesvolle theaterproducties voor het DeLaMar Theater, waaronder Een Ideale Vrouw, De Tijd Voorbij en Vaslav.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here