Samen met bijna 350 kinderen is 12 mei het leesbevorderingsproject Leesvirus afgesloten met een slotfeest. In het Hoftheater werd de kampioensbeker uitgereikt aan de St. Bernadetteschool in Heeten en aan de Esmoreit in Luttenberg. In totaal deden 11 basisscholen uit de gemeente Raalte en Olst-Wijhe mee met het project van de Bibliotheek Salland.

En de winnaars zijn…
Vanwege het grote aantal kinderen die meededen dit jaar waren er twee slotfeesten en winnaars. De presentatie van het slotfeest in het Hoftheater was in handen van Gerard van Gemert die o.a. het boek ‘Het geheim van de oorlogskist’ heeft geschreven. Hij reikte de kampioensbeker uit aan de scholen die het meest besmet zijn geraakt met het leesvirus: St. Bernadetteschool (groep van Ben/Dinie) en de Esmoreit.

Van de basisscholen de Springplank, de Rietkraag, de Linderte, Esmoreit, de Dolfijn, de Bolster, de St. Bernadetteschool, de Prins Willem Alexanderschool, de St. Aloysiusschool, de Peperhof en de St. Jozefschool (Wijhe) hebben de leerlingen van groep 6 de afgelopen acht weken tien boektoppers gelezen, beoordeeld en antwoorden gegeven op de quizvragen over de leesboeken. Alle leerlingen konden dat doen via de speciale website van Leesvirus: www.leesvirus.nl Daarnaast maakten zij enkele creatieve opdrachten.

Leesvirus is een leesbevorderingsproject voor leerlingen uit groep 6 van de basisschool georganiseerd door de Overijsselse Bibliotheken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here