Een werkgroep is op dit moment bezig met een plan voor een duurzame invulling voor Noordmanshoek: het 25 hectare grote terrein langs de spoorlijn ten noorden van de fabriek van Stegeman. Alle ideeën van afgelopen jaar zijn verzameld en omgezet in een drietal scenario’s. Nog geen vast omlijnde plannen maar denkrichtingen, waarbinnen ideeën kunnen worden uitgewerkt naar een uitvoerbaar plan. Om dit plan beter vorm te geven, vraagt de werkgroep u als inwoner mee te denken. Wat spreekt u aan? Wat is een waardevolle aanvulling op het dorp? Of op de natuur? Wat is goed voor het milieu? Waar worden inwoners van Olst-Wijhe enthousiast van?

Er zijn veel ideeën en het terrein is zo groot dat er ook veel plaats kan vinden. In het uiteindelijke plan wil de werkgroep proberen een balans en samenhang te vinden tussen mens en natuur waarbij er rekening wordt gehouden met een economische factor. In die balans zijn er binnen een duurzame toekomst mogelijkheden voor ontspannen, ontmoeten, educatie, natuur, energie en landbouw. Met uw input krijgt het uiteindelijke plan vorm. Kom daarom op 29 mei naar het SPOC aan de Lange Slagen in Wijhe. Laat u informeren over de getoonde scenario’s. Mensen uit de werkgroep vertellen u graag vertellen welke ideeën er zijn, waarom deze scenario’s zijn getekend. Wat de werkgroep vooral wil is input van u, horen wat u ervan vindt, wat u denkt en wat u aanspreekt. Duurzaamheid is een ruim begrip. Het is belangrijk dat er ook in de toekomst voor nieuwe generaties een gezonde aarde is waar mensen leven met voldoende en gezond voedsel en beschikken over duurzame groene energie. Een wereld waarin natuur en milieu, net als nu in Olst-Wijhe, belangrijke pijlers zijn in ons bestaan.

Kom dus op 29 mei om 19.30 uur naar het SPOC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here