Gisteren maakten de onderbouwklassen van de basisschool de Bongerd van de Boerhaar kennis met burgemeester Ton Strien. De kinderen werden ontvangen in de raadszaal in het gemeentehuis in Wijhe.

Leerlingen van de Bongerd maken kennis met gemeente Leerlingen van de Bongerd op de Boerhaar maken kennis met gemeente Leerlingen van de Bongerd op de Boerhaar maken kennis met gemeente Leerlingen van de Bongerd op de Boerhaar maken kennis met gemeente
De burgemeester vertelde over de gemeente en zijn rol als burgmeester. Maar de kinderen wilden veel meer weten… na een leuke vragenronde via het microfoon- en cameravolgsysteem hebben de kinderen ook een kijkje genomen op het kantoor van de burgemeester. Ook weten de leerlingen nu waar de kluis is met de ambtsketen, maar waar die staat… dat zeggen ze natuurlijk niet. Dat is een groot geheim.

De Bongerd is de hekkensluiter van een reeks bezoeken aan de gemeente door alle onderbouwklassen van alle basisscholen uit de gemeente om op een leuke en laagdrempelige manier kennis te maken. In het komende schooljaar komen de middenbouwklassen aan bod. En het jaar daarop de bovenbouwleerlingen. Op deze manier wil de gemeente, politiek, democratie, staatsinrichting en participatie onder de aandacht brengen bij de jeugd. Zij hebben immers de toekomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here