De gemeente Deventer wil mensen stimuleren vaker de fiets te gebruiken. Met de campagne Deventer Viert Fietsen worden inwoners en forensen gestimuleerd op de fiets naar het werk of de binnenstad te gaan. De campagne start 15 juni om 15.30 uur op de Houtmarkt.

Deventer wil van fietsen een echt feest maken. Want volgens de gemeente is fietsen niet alleen leuk. Ze ziet in fietsen het vervoermiddel van de toekomst. Het is economisch, duurzaam, goed voor de gezondheid en in een drukke stad als Deventer veel praktischer dan een auto. Wethouder Grijsen zal de actie op 15 juni op de Houtmarkt bijwonen, evenals de Fietsersbond.

De komende tijd investeert Deventer in nieuwe fietsenstallingen in de binnenstad, en worden de fietspaden langs de IJsselkade en de Laan van Borgele vernieuwd. Zo worden de fietsverbindingen tussen Deventer-Noord en bedrijventerrein Kloosterlanden verbeterd.

Tijdens de start van de campagne worden alle fietsers op de Houtmarkt in het zonnetje gezet. Alle voorbijgangers die onder de speciale Deventer viert fietsen-boog doorfietsen krijgen een feestelijk ontvangst, inclusief een drankje en bedankje. Meer informatie op www.deventerviertfietsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here