Voor het eerst worden in het najaar 2017 een Muze- en een Talentprijs uitgereikt in Olst-Wijhe voor een prestatie respectievelijk belofte op het gebied van kunst en cultuur.

Stichting Kunst en Cultuur nodigt u uit om na te denken of er iemand is in uw omgeving die hiervoor in aanmerking komt. Hoe de procedure in zijn werk gaat, is te lezen op de site van de stichting onder het kopje “Cultuurprijzen”. Beide winnaars ontvangen een wisseltrofee in de vorm van een kunstobject. Daarnaast is een geldbedrag van € 500,- aan de prijs verbonden. Komende zomer worden de kandidaten geselecteerd en kiest een onafhankelijke jury de winnaars.

De gemeente Olst-Wijhe is trots op het initiatief en subsidieert de prijzen. Zo wordt bij de toekenning van de prijs rekening gehouden met 3 thema’s: Beleef de IJssel, Geniet van het pure landleven en Ontdek de cultuurparels. Deze komen naar voren in de beleidsvisie Recreatie, Toerisme en Cultuur, maar ook bij de Muze- en Talentprijs.

Daarnaast wordt bij de toekenning van de prijzen ook gekeken of de kandidaat een bijdrage levert aan kennisdeling en lokale, regionale en (cross-)sectorale samenwerking, het beleefbaar maken van de kernkwaliteiten van de gemeente en het optimaliseren van de organisatiestructuur binnen de lokale (en regionale) vrijetijdssector.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here