Bewoners in de winkelstraten van de binnenstad kunnen zich in juni en juli aanmelden voor een gratis huisadvies over brandpreventie, inclusief een rookmelder. Een brandweerman of –vrouw komt dan bij de mensen thuis. Met deze actie maken gemeente Deventer en de brandweer binnenstadsbewoners bewust van de extra risico’s die juist zij lopen bij brand.

De actie in het kernwinkelgebied volgt op een proef met huisbezoeken eerder dit jaar in het Bergkwartier. De animo was daar groot. De op maat gesneden adviezen werden erg gewaardeerd. Evenals de gratis rookmelder. Reden voor gemeente en de brandweer om de brandpreventie-adviezen ook aan te bieden aan de rest van de binnenstad.

Rookmelders redding bewoners Spijkerboorsteeg
In onze historische binnenstad staan panden dicht op elkaar. De gebruikte bouwmaterialen zijn vaak zeer brandbaar. Achter de gevels lopen woningen in elkaar over, waardoor brand snel overslaat. Dat goede brandpreventie mensenlevens redt, bleek bij de brand in de Spijkerboorsteeg. Door loeiende rookmelders wisten bewoners de panden op tijd te verlaten.

Later dit jaar overige delen binnenstad
De bewoners in de winkelstraten ontvangen een brief over het gratis huisadvies. Welke adressen dat zijn, staat op www.deventer.nl/brandpreventie. De overige binnenstadsbewoners komen later dit jaar aan de beurt.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here