Tijdens de ‘Week van het Hartritme’ van 24 tot 30 juni organiseert hart.volgers.org in samenwerking met de Hart&Vaatgroep, Isala Hartcentrum en St. Antonius Ziekenhuis diverse bijeenkomsten voor artsen, patiënten en andere belangstellenden. Deze bijeenkomsten, waar medische experts van de betrokken organisaties een bijdrage leveren, zijn gratis toegankelijk en worden ook live via Facebook gestreamd. Cardioloog Ahmet Adiyaman van Isala Hartcentrum verzorgt een lezing op vrijdag 30 juni a.s. in Utrecht van 14.00 tot 16.00 uur.
Geinteresseerden voor een bijeenkomst kunnen zich aanmelden via info@hart.volgers.org
Toegang is beperkt tot 200 personen per bijeenkomst. Meer info: weekvanhethartritme.nl
De livestream is te volgen op de Facebookpagina van Hartvolgers.

Hartritmestoornissen en lifestyle
Hartritmestoornissen is één van de meest voorkomende hartaandoeningen in Nederland. Ongeveer 10% van de 65+-ers heeft er last van. Hartritmestoornissen leiden tot klachten, beperkingen in het dagelijks leven en geven verhoogde risico’s op hersenbloedingen. Een van de belangrijkste manieren om meerdere hartritmestoornissen te voorkomen of bestrijden is een goede lifestyle. Daarnaast nemen de technologische mogelijkheden om hartritmestoornissen vast te stellen en te behandelen steeds verder toe.

Innovatie in hartzorg
Met nieuwe technieken kan een deel van het hart bevroren worden om de ritmestoornis te behandelen. Ook kan binnenkort met een speciale pleister het hartritme gemeten worden. En in de voortschrijdende trend van zelfmedicatie en controle bij patiënt zijn er apps in een testfase die het monitoren van het hartritme verder ondersteunen. Deze noviteiten worden ook besproken tijdens de bijeenkomsten door het land.

Medische vloggers
De eerste medische vloggers zullen in deze Week van het Hartritme ook hun vlogs presenteren. Door te vloggen over de eigen ervaringen wil Jeroen van Hoorn (42) de drempel verder verlagen om over hartritmestoornissen te praten. “Vanuit mijn eigen ervaring wil ik bijdragen dat mensen eerder hartritmestoornissen herkennen en betere informatie hebben, zodat ze minder ongerust zijn en beter snappen wat het is.”
Bekijk de vlogs op weekvanhethartritme.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here