Heeft u in uw tuin de Taxus Baccata plant staan? Snoei deze plant dan in de periode tussen 15 juni en 31 augustus en breng het snoeisel naar de speciale inzamelbak op het ROVA milieubrengstation, Rijnlandstraat 2 in Zwolle.
Belangrijke grondstof

In de nieuwe jonge twijgen van deze plant zit de stof Baccatine. Dit is een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee kanker wordt bestreden. Door de Taxus te snoeien (twijgjes mogen maximaal 30 centimeter zijn), en deze in te leveren in de speciale inzamelbak op het ROVA milieubrengstation kan het taxussnoeisel worden gebruikt als grondstof voor het medicijn.

Het inzamelen van taxussnoeisel is een initiatief van Stichting Taxus voor hoop. Deze stichting plaatst bakken op de milieubrengstations van ROVA, zodat de inwoners van de gemeente de gelegenheid hebben hun Taxussnoeisel apart in te leveren.

Tips voor het snoeien

Zorg ervoor dat u alleen de jonge scheuten snoeit en dit schoon opvangt op een zeil. Mocht u het snoeisel tijdelijk bewaren, voordat u het naar het inzamelpunt op het ROVA milieubrengstation brengt, doe dit dan in een OPEN zak.

Meer informatie

Meer informatie over de actie van Stichting Taxus voor Hoop is te vinden op www.taxusvoorhoop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here