De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom start er op donderdag 29 juni in de Bibliotheek Raalte weer een speciale beginnerscursus ‘Werken met de digitale overheid’ ookwel bekend als Digisterker. 

DigiD
U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.

Cursusinformatie
De cursus duurt vier dagdelen. U maakt onder begeleiding en in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers van de Bibliotheek Salland in de vestiging Raalte. De cursus is voor inwoners van Raalte die al wel een beetje met internet kunnen omgaan.  Deelname is gratis. Wel vragen we u een bijdrage van € 15,- voor het bijbehorende cursusboek en de koffie.

Data: donderdagochtend 29 juni ( 6, 13 en 20 juli).Tijd: 09.30-11.45 Plaats: de Bibliotheek Salland (computerlokaal), Passage 6,  Raalte

Aanmelden: telefonisch bij de Bibliotheek 0572-36 36 37 of via e-mail bij digisterker@bibliotheeksalland.nl  o.v.v Digisterker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here