Anton Heijmerikx startte een burgerinitiatief om van alle slachtoffers in of uit Olst en Wijhe van of door WOII, de namen zichtbaar te maken. Hij deed dit vanuit zijn motto ‘eenieder is vergeten als zijn naam nergens meer te lezen staat’. Door de inzet van de heer Heijmerikx werden op 4 mei jl. tijdens Nationale Herdenking 147 borden met namen onthuld bij de oorlogsmonumenten in Olst en Wijhe.

Donderdag 1 juni bezocht de heer Heijmerikx burgemeester Ton Strien en beleidsmedewerker Lina van Veen voor een afrondend gesprek over het project. Als dank voor zijn inzet overhandigde Ton Strien hem een bos bloemen.

Boekje
Speciaal voor dit initiatief is ook een boekje gemaakt. Hierin staan alle namen en enkele gebeurtenissen waarbij en waardoor de slachtoffers zijn omgekomen. Op de website www.heijmerikx.nl kunt u het boekje bestellen.

Het initiatief werd gefinancierd door donaties en omarmd door het 4 mei comité Olst, de Historische Vereniging Wijhe, het Olster Erfgoed, het Verenigd comité Wijhe, Toerist Info Olst-Wijhe, Gastvrij Wijhe en het Plaatselijk Belang Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here