De gemeente gaat de panden van het voormalige Alexander Hegius Gymnasium aan de Nieuwe Markt en de Bibliotheek aan de Brink verkopen. In het voorjaar van 2018 verhuist de bibliotheek naar een nieuw pand aan de Stromarkt. De verkoop start naar verwachting dit najaar.

Volgens wethouder Frits Rorink is het nu tijd om door te pakken en deze plekken een goede invulling te geven: “Het pand van Hegius kost de gemeente jaarlijks veel geld en het is tijd dat het pand een definitieve invulling krijgt in de cultuurdriehoek. Het pand biedt tal van kansen. Dat geldt ook voor het pand van de bibliotheek. Een prachtig monumentaal pand op de Brink dat de gemeente graag wil verkopen aan een partij die hier een mooie invulling aan wil geven.

Bibliotheek
Potentiële kopers kunnen straks een bod uitbrengen op het markante pand aan de Brink. Naast het bod moet er ook een voorstel komen. Na een selectie worden de ideeën verder uitgewerkt. Uiteindelijk kiest de gemeente voor een bod en een plan dat past binnen de ambities van een vitale binnenstad.

Hegius
Er wordt al een aantal jaar gezocht naar een invulling voor het pand van Hegius. Het bestemmingsplan biedt voldoende ruimte om tot een herontwikkeling te komen op deze locatie in de cultuurdriehoek.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here