Vanaf heden worden er werken van de in 2006 overleden Raalter kunstenaar de Knuit geëxposeerd in Creatief Atelier Waag 10 in Raalte.
De Knuit was een geboren en getogen Raaltenaar. Lang niet iedereen kende zijn echte naam, Gerard Tuink, omdat deze maar zelden gebruikt werd. Knuit is een anagram van de achternaam Tuink.
De Knuit maakte vooral olieverf schilderijen in de stijl van de Haagse school en het schilderen was eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Hij was autodidact. Hij produceerde erg veel werk. De meeste van zijn schilderijen werden direct onder zijn handen verkocht, omdat hij goed kon schilderen, veel contacten had en er niet te veel geld voor vroeg.
Naast olieverf schilderijen maakte hij aquarellen en beelden voor Indië-monumenten, zo ook die in Raalte (De Knuit was zelf een oud Indië strijder).
De Knuit was erg actief op sociaal gebied en ook in het verenigingsleven deed hij erg veel. Het was een Bourgondisch man en hij vond dat het leven een feestje was.
In de Waag 10 zijn zes schilderijen van de Knuit geëxposeerd. Alle schilderijen zijn Sallandse landschappen die in de bagatelle hebben gehangen en zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar.
Naast de werken van de Knuit zijn in de Waag 10 ook nieuwe exposities van de Deventer kunstenaar Ad van der Stadt, Hanneke Luttikhuis uit Raalte, Willem Groenewoud uit Heeten en Mec Sand uit Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here