Zwolle – Dinsdagavond hernieuwden Sociëteit Cortegaerdt en Zwolse theaters de samenwerking door het bezegelen van een nieuw sponsorcontract. Rob Wertheim (voorzitter): ‘Onze doelstelling is om het sociale en culturele klimaat in Zwolle te stimuleren. Hier is Zwolse theaters onlosmakelijk mee verbonden, wij zien deze organisatie als één van de belangrijkste partners. We zijn dan ook blij met deze vernieuwde samenwerking!’
Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief
Sociëteit Cortegaerdt bestaat sinds de opening van Theater De Spiegel en heeft de bouw mede mogelijk gemaakt door een royale schenking. Sindsdien draagt Cortegaerdt financieel bij aan de culturele programmering en daaraan gerelateerde culturele activiteiten. Een brede programmering van voorstellingen van grote, bekende maar ook kleine, onbekende gezelschappen, komt zo binnen handbereik van het Zwolse theaterpubliek. Vanaf 2017 is besloten om de Sociëteit te koppelen aan cultuur in Zwolle in algemene zin, om culturele activiteiten in Zwolle en omgeving (onder andere theaters, muziek & theatergezelschappen, musea, HCO, jong talent, Grote Kerk, festivals) te bevorderen.
Wieringa: ‘We zijn blij dat we deze samenwerking voort kunnen zetten, de Sociëteit Cortegaerdt is een waardevolle partner voor Zwolse theaters’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here