Voor veel leerlingen die op de basisschool zitten kunnen dinsdagmorgen 1 uur extra uitslapen. Aankomende dinsdag gaan verschillende leerkrachten van het basisonderwijs staken. Daardoor starten die scholen 1 uur later.

Waarom staken ze precies?
Het ligt voornamelijk aan de hoge werkdruk en lage inkomens. Het salaris verschil tussen het voortgezet onderwijs en basisonderwijs kan oplopen naar wel 20% Volgens veel leerkrachten klopt dit niet. Ook daalt het aantal studenten wat een PABO-diploma haalt in het basisonderwijs. Daardoor moeten ze meer werken.

Bijzonder!
Het is ook erg bijzonder dat er gestaakt wordt in het onderwijs. De laatste staking was in 2012.

Naast leerkrachten wordt er ook op scholen gevraagd of er 1 of meer ouderen meekunnen naar de staking. Om hun steun te betuigen en de petitie te tekenen die ook dinsdag wordt overhandigd aan President Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here