Twee lange zomeravonden kan het Zwolse publiek genieten van een theaterproeverij met alle parels uit Overijssel en overvol randprogrammering met de echt Zwolse theatersmaken. Nog maar twee weken en dan begint Vier Oost Theater Festival. Zojuist toegevoegd aan de Zwolse editie van het festival zijn Theater de Makkers, mannenkoor Koorbazen, Theater Gnaffel, Club Cele, Salon de Danse met salsadanser Marcel Stomp, kunstenaarsplatform Collectief 33 1/3, dansgezelschap Arnhemse meisjes en de band Brother Till. Op het buitenpodium voor Schouwburg Odeon spelen onder andere kleinkunstcollectief Bovenste Knoopje Open, singer-songwriter Leroy Helledoorn, muzikant Robin Scherpen en singer-songwriter Floris ten Hacken. Ook kan het publiek op theatersafari. Een tocht door Schouwburg Odeon met pop-up optredens van studenten van Deltion en Artez, waarbij het dak van de schouwburg niet overgeslagen zal worden. De kaartverkoop is reeds gestart (€15, toegang tot alle programma’s).

Vier Oost Theater Festival
Op 16 en 17 juni vindt de eerste editie van Vier Oost Theater Festival plaats in Schouwburg Odeon in Zwolle. Een uniek theaterfestival vol toneel, muziek, performances, dans en pop-up theater uit het Oosten van Nederland. Gelijktijdig vindt dit festival ook plaats in de theaters in Deventer, Enschede en Hengelo.

Gezelschappen uit het Oosten, zoals Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, The Young Ones en Kameroperahuis, reizen op 16 en 17 langs de vier theaters in Overijssel. Tijdens het festival kan het publiek korte performances, voorstellingen en concerten bezoeken op verrassende locaties in de theaters, zoals het loading dock, het zijtoneel en de kleedkamers.

Bekijk het volledige programma op www.zwolsetheaters.nl/vieroost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here