Om de binnenstad voor fietsers beter bereikbaar te maken, is fietsen in de Nieuwstraat vanaf nu weer toegestaan. De regels zijn daarvoor aangepast. Ook kunnen fietsers hun fiets weer bewaakt parkeren op drukke tijden in de binnenstad.

Fietsenstalling
Het toestaan van fietsen in de Nieuwstraat is een wens van veel fietsers en past in het gemeentelijk beleid om het fietsen te stimuleren.

Nieuwstraat
De Nieuwstraat is voor veel fietsers de kortste verbinding naar de binnenstad, het stadhuis en straks naar de nieuwe bibliotheek. Samen met de ondernemers verwachten we dat met deze maatregel de levendigheid van de Nieuwstraat zal verbeteren.

Lamme van Dieseplein
Om fietsers die de binnenstad bezoeken goed te faciliteren is ook de fietsenstalling aan het Lamme van Dieseplein op vrijdag, zaterdag en koopzondag bewaakt. De stalling past bij het initiatief van ondernemers in de Nieuwstraat om hun straat vanaf 1 juli weer toegankelijk te maken voor fietsers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here