De gemeente wil nieuwe plannen maken voor de bouw van woningen in Park Zandweerd. De woningen moeten op de plek komen waar vroeger de ijsbaan, sporthal en parkeerterrein lagen, en op de 2 voormalige sportvelden naast Sportpark Zandweerd. De gemeente heeft de eerste verkenningen gedaan om te kijken hoe woningbouw in het gebied past.

Bouwvakkers werken aan nieuwbouw
Wethouder Frits Rorink: “De plannen willen we samen met de inwoners maken. Wij horen graag welke wensen en ideeën er zijn voor de ontwikkeling van het gebied. Iedereen is welkom op een bewonersavond”. De bewonersavond is op maandag 10 juli van 19.30 tot 21.30 uur in het clubgebouw van Sportclub Deventer.

Duurzaamheid
De gemeente wil op Park Zandweerd een mix van koop- en huurwoningen bouwen. De wens van de gemeente is om de wijk zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door de woningen van duurzame energie te voorzien, en door op een duurzame manier te bouwen.

Vervolgproces
De opmerkingen die tijdens de bewonersbijeenkomst worden gemaakt gebruikt de gemeente bij het verder uitwerken tot een stedenbouwkundig plan voor het gebied. Naar verwachting is dat eind 2017 gereed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here