Bewoners van de Corrie Tendeloostraat in Deventer spraken vrijdag een man aan omdat hij opviel door zijn gedrag. De man had een rugzak met kinderspeelgoed bij zich en reageerde vreemd op vragen. Daardoor gingen bij de wijkbewoners alarmbellen rinkelen. Ze hebben een bericht geplaatst op Facebook. Dat bericht is ook bij de Politie Deventer terecht gekomen. De politie heeft onderzoek gedaan en de identiteit van de betreffende man achterhaald. Er is contact met de man gezocht en zijn zorgkader. Er is geen reden om aan te nemen dat de man iemand kwaad wilde doen. Uiteraard gaat de Politie wel met hem en zijn zorgkader in gesprek over het voorkomen van dit soort situaties.

Door de alertheid van de buurtbewoners is de Politie blij dat ze benaderd worden. Voor dit soort situaties kunt u altijd bij de Politie terecht, zodat zij uit kunnen zoeken wat er aan de hand is. In dit geval bleek er geen sprake te zijn van een verkeerde intentie. Daarom vraagt de Politie haar volgers op Facebook om voorzichtig te zijn met het plaatsen van foto’s en namen op het internet. Dit om een zogeheten ‘heksenjacht’ te vermijden.

Verdachte situaties? Bij spoed bel 112 anders 0900-8844.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here