Er komt een parkeerverbod voor vrachtwagens en bussen binnen de bebouwde kom van Deventer. Het gaat om voertuigen die langer zijn dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter. Met de opening van Truckpoint op het bedrijvenpark A1 is het niet meer nodig om grote voertuigen te parkeren op de bedrijventerreinen of bij De Scheg.

Verkeersbord Deventer
Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad. Als die akkoord gaat, dan treedt het verbod naar verwachting vanaf oktober 2017 in werking.

Handhaving
Chauffeurs die binnen de bebouwde kom parkeren worden met een folder verzocht hun vrachtwagen of bus bij Truckpoint te parkeren. Bovendien worden zij gewezen op het parkeerverbod. Na invoering in oktober krijgen zij bij overtreding van het verbod een boete van € 90.

Uitzonderingen
Het verbod geldt niet voor bussen in lijndienst of wanneer het gebruik van een groot voertuig noodzakelijk is voor het uitvoeren van werkzaamheden. Als het echt nodig is een groot voertuig in de openbare ruimte te parkeren kan het college daarvoor een ontheffing verlenen.

Dorpen
Op dit moment veroorzaken geparkeerde grote voertuigen met name overlast en gevaarlijke situaties binnen de bebouwde kom van Deventer. Vooralsnog geldt het parkeerverbod daarom niet voor de dorpskernen. Als dat nodig blijkt wordt ook in de dorpen het parkeerverbod ingevoerd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here