Het jonge Sollazzo Ensemble bestaat pas sinds 2014, maar won nog geen jaar later al verschillende prijzen in de York Early Music International Young Artists Competition, waaronder de publieksprijs. Van 2 tot en met 10 december presenteert het indrukwekkende ensemble uit Bazel acht concerten met muziek uit veertiende-eeuws Florence. Hiermee presenteren de makers van het Festival Oude Muziek een van de grote oudemuziektalenten van de toekomst op concertpodia in heel Nederland.

Artistiek leider en vedelspeler Anna Danilevskaia: ‘Florence was in de veertiende eeuw uitzonderlijk geletterd, zeker vergeleken met andere Europese steden. Dat motiveerde het armere deel van de bevolking om ook te leren lezen en schrijven. Daarom hebben we nu zoveel bronnenmateriaal met verhalen over het dagelijks leven en reflecties op mystieke, onverklaarbare fenomenen, maar ook contrafacten – liederen met nieuwe teksten op bestaande populaire melodieën. Kortom, een schatkist aan materiaal voor dit concertprogramma!’

Het Seizoen Oude Muziek van de makers van het Festival Oude Muziek staat voor de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Uitvoerenden
Yukie Sato, Perrine Devillers sopraan
Vivien Simon tenor
Sophia Danilevskaia vedel
Roger Helou organetto
Vincent Kibildis harp
Anna Danilevskaia vedel en muzikale leiding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here