Op oudjaarsdag mag er op veertien locaties tussen 13.00 en 18.00 uur met carbid geschoten worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft de locaties aangewezen waar – onder voorwaarden – met carbid geschoten mag worden. Gewoon vuurwerk mag op 31 december van 18.00 uur tot en met 1 januari 02.00 uur afgestoken worden.

 

Wijzigingen
Ten opzichte van vorig jaar zijn er twee gewijzigde locaties. De locatie in het Schellerpark is in overleg met de betrokkenen verplaatst naar het parkeerterrein van de Zwolse Boys. De locatie in het Schellerpark komt daarmee te vervallen. Daarnaast is op verzoek van de omwonenden de Speldemarkstraat als locatie toegevoegd.

Dit jaar valt oudjaarsdag op zondag. Het college wil de levendige traditie met carbid schieten in Zwolle ook dit jaar weer mogelijk maken. Op 31 december 2017 mag er daarom van 13:00 tot 18:00 uur met carbid geschoten worden.

Voorwaarden
De minimumleeftijd waarop in Zwolle met carbid geschoten mag worden is zestien jaar. De melkbus mag niet groter zijn dan 40 liter en alleen ballen mogen weggeschoten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here