Elke dag overlijden er meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten in Nederland. Deze aantallen moeten omlaag. Daarom is het op tijd opsporen van hartproblemen belangrijk. In Isala Hartcentrum gaan we de strijd tegen hart- en vaatziekten aan. Een cardioloog heeft dus wel wat weg van een rechercheur. Welke onderzoeken zijn mogelijk? Wanneer worden ze ingezet? Wat meten ze eigenlijk? Is behandeling altijd nodig? Of kan een patiënt zelf iets doen om problemen te voorkomen of het tij te keren? Onze geheime wapens? Betrokken artsen en de modernste apparatuur. En veel onderzoeken kunnen ook plaatsvinden in Isala Diaconessenhuis of op de polikliniek in Steenwijk!

De Publieksacademie start om 19.30 uur in Rabo Theater De Meenthe, Stationsplein 1 in Steenwijk. Inloop vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom, de avond is gratis toegankelijk. Gratis plaatsbewijzen reserveren kan online via www.demeenthe.nl of de theaterkassa t (0521) 51 40 04.

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn cardiologen Jorik Timmer en Barbara Post-Cohn. Beide werken in Isala Hartcentrum en zijn in de dagelijkse praktijk betrokken bij hartzorg. Aan de hand van hun kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden leggen de sprekers uit welke onderzoeken gebruikelijk zijn om vast te stellen of er hartproblemen zijn. Denk aan de echo, een hartfilmpje of MRI.  En wat te doen als misschien sprake is van aderverkalking?

Lobby
In de lobby is ook een informatiestand aanwezig van de Hart&Vaatgroep met meer informatie over hartziekten.

Dichtbij als het kan, ver weg als het moet
Isala en Isala Diaconessenhuis zijn sinds 1 januari gefuseerd. De specialismen van beide ziekenhuizen bundelen daarmee het beste uit twee werelden. Dat gebeurt op vijf locaties: Meppel, Steenwijk, Zwolle, Kampen en Heerde. De cardiologen van Isala Hartcentrum verzorgen op beide ziekenhuislocaties in Zwolle en Meppel behandelingen. Complexe operaties of behandelingen vinden plaats in Zwolle. Patiënten kunnen voor spreekuren en hartonderzoek ook in Meppel en Steenwijk terecht. Daardoor brengen we zoveel mogelijk zorg dichtbij de patiënt. Dichtbij als het kan, ver weg als het moet.

Publieksacademie
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Rabo Theater De Meenthe, Steenwijker Courant en Meppeler Courant.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here