Dr. Willem Peter de Ridder is als speciale gast uitgenodigd tijdens Nederland Leest in de Bibliotheek. Als futuroloog praat hij ons bij over de invloed van robotica op de werkgelegenheid. Benieuwd naar zijn verhaal? Kom op donderdagmiddag 23 november om 15.30 uur naar de Bibliotheek Raalte.  

 Futuroloog Willem Peter de Ridder
De Ridder is directeur van Futures Studies. Als futuroloog helpt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst, het bedenken van toekomstbestendige strategieën en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De lezing gaat over de invloed van robotica op de werkgelegenheid.

Beperkt aantal plekken
De toegang is gratis. Wel zijn er een beperkt aantal plekken. Wil je verzekerd zijn van een plek? Aanmelden kan via info@bibliotheeksalland.nl

De robot in de maatschappij
Ze werden al een eeuw geleden voorspeld, maar nu zien we ze toch echt in grote getale in de samenleving. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Terwijl robots in fabrieken en op bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden zelfs krantenartikelen al door bots geschreven. Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Geef je mening, krijg een boek
Robotica is dit jaar het thema van Nederland Leest. Praat erover in de Bibliotheek of geef iedere week via www.bibliotheeksalland.nl jouw mening over robotica.  In de Bibliotheek ligt bovendien het geschenkboek I, Robot van Isaac Asimov voor je klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here