De eerste voorstelling “ID” van het nieuwe Deventer theatergezelschap ID Theatre Company gaat op 17 januari in premiere in de Deventer Schouwburg.

​“ID” is een  multidisciplinaire voorstelling over de kracht en de zwakte van het verschuilen achter een identiteit. Met persoonlijke verhalen, performances en hedendaagse dans die elkaar in rap tempo afwisselen.

Wat is identiteit eigenlijk? Je paspoort? Je achtergrond? Hoe andere mensen naar je kijken? We kennen allemaal het woord maar weten niet echt wat het betekent, terwijl we er voortdurend op afgerekend worden. Of we ergens mogen wonen, als terrorist gezien worden, als boer, als kakker, als populair, als buitenbeentje…

In de voorstelling krijgen 6 jonge mensen de kans om een nieuwe identiteit voor zichzelf te creëren, maar daarvoor moeten ze eerst uitzoeken wat hun identiteit nu is. Ze worden begeleid door een onzichtbare spelleider, die de groep uitdaagt om hun angsten, geheimen en gedachten over elkaar  prijs te geven. Samen proberen ze uit te vinden wat hun eigen identiteit is en of de oordelen die ze hebben over elkaar en zichzelf eigenlijk wel kloppen? Hoever gaat iedereen voor die nieuwe identiteit of blijven ze uiteindelijk toch liever wie ze waren?

Aan de voorstelling werken drie spelers uit de regio mee. Vera Bon is muzikante en komt uit Deventer. Kasper Scholten, acteur en theatermaker en één van de oprichters van ID Theatre Company, is afkomstig uit Raalte en nu woonachtig in Deventer. Yeliz Dogan, bekend uit de TV serie Spangas, woont in Zwolle.

ID Theatre Company van theatermakers Marjan Barlage, Sassan Saghar Yaghmai en Kasper Scholten is gevestigd in de Deventer Schouwburg en  maakt theater voor iedereen. In  kleine zalen, schouwburgen, de stad, de provincie, op scholen en op diverse andere locaties. Door het maken van rauwe snelle voorstellingen over onderwerpen waar iedereen zich in herkent wil IDTC bereiken dat mensen die nu de drempel voor theaterbezoek te hoog vinden zich thuis gaan voelen in het theater.

De première van “ID” is op  17 januari in thuisbasis de Deventer Schouwburg. Daarna reist IDTC met de voorstelling door Overijssel en de rest van Nederland.
Voor meer informatie: idtheatrecompany.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here