Op donderdag 7 december speelt de voorstelling De Blackout van ’77 in de Deventer Schouwburg. Deze voorstelling is het debuut van muziektheatercollectief Sir Duke als Nieuwkomers bij Orkater. De festivalversie van De Blackout van ’77 ging in première op Theaterfestival Oerol in het voorjaar van 2017. De theater première vond plaats op 16 november 2017 in Theater De Meervaart.
In De Blackout van ’77 vertelt Sir Duke het verhaal van de jonge zwarte schrijfster Amina. In de nacht van de Blackout in 1977 zit New York zonder stroom. Terwijl plunderingen uitbreken, trekt Amina zich terug in de stilte van het pikkedonker. Zonder blikken van anderen, zonder mening en maatschappij, zoekt zij grip op wie ze werkelijk is. Beetje bij beetje reconstrueert ze haar levensgeschiedenis, die zich afspeelt tegen de achtergrond van een gesegregeerd Amerika en de opkomst van de Civil Rights Movement. In een muzikale trip door haar jeugd in het behouden Zuiden en haar young rebellious city life in Chicago en New York, poogt Amina de regie over haar steeds groteskere herinneringen in eigen hand te nemen.

Het jonge muziektheatercollectief Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker, acteur/rapper Gery Mendes en de actrices/zangeressen Dionne Verwey en Francesca Pichel. Sir Duke werkt in De Blackout van ’77 met percussionist Vernon Chatlein. Het collectief belicht cultureel-diverse thema’s op een verfrissende, steekhoudende en muzikale manier voor een breed publiek. De geschiedenis van de zwarte muziek, met name de blues en soul, is doorspekt met aansprekende en inspirerende verhalen. Verhalen waarin de familiegeschiedenis van de makers zelf schuilgaat.

tournee 15 november t/m 15 december 2017
speeldatum Deventer Schouwburg: 7 december 2017

Orkater/De Nieuwkomers, het talentontwikkelingsprogramma van Orkater, biedt jonge opgeleide muzikanten en theatermakers de gelegenheid hun ideeën om te zetten in muziektheatervoorstellingen die gespeeld worden in kleine zalen en op festivals. De Blackout van ‘77 is de 19e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

regie Nita Kersten tekst Esther Duysker muzikale leiding Gery Mendes spel en muziek Dionne Verwey, Francesca Pichel, Gery Mendes en Vernon Chatlain decor en kostuums Ruben Wijnstok regiebegeleiding Gijs de Lange muzikale adviezen Alvin Lewis lichtontwerp Stefan Dijkman techniek Bram Anneveldt, Guido van den Hof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here