vanaf vrijdag gaat het weer omslaan waarbij het kouder wordt dan de afgelopen jaren. Ook de kans op een winterse bui neemt toe vanaf vrijdag waarbij gedacht wordt dat er een pak sneeuw van ongeveer 5 cm komt te liggen.

De dagen richting vrijdag gaan onstuimig verlopen met zelfs stormachtig weer, dat meld Weeronline. Vanaf vrijdag gaat de wind draaien en komt er koude lucht Nederland binnen. De temperatuur loopt op tot de 3-5 graden terwijl de gevoelstemperatuur rond het vriespunt ligt. Dit gaat gepaard met hagel, natte sneeuw, onweer en windstoten. Op de Sallandsound Heuvelrug kan het landschap gedurende intensieve matte sneeuwbuien voor langere tijd wit kleuren. Dit ontstaat doordat de Sallandse Heuvelrug op hogere gelegen gebied lugt.

Zaterdag neemt de kans op sneeuwbuien alleen maar toe. De natte sneeuwbuien hebben plaatsgemaakt voor de normale sneeuwbuien. De temperatuur zal dan niet hoger dan 3 graden worden waarbijde kans op een wit wegdek vergroot wordt.

De zondag begint met sneeuw waarbij wederom een wit landschap mogelijk is. Later in de dag zullen de sneeuwbuien ruimte maken voor regen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here