Wilt u, na een training, het geheim van de IJssel vertellen aan de circa 6000 jaarlijkse bezoekers? De IJssellinie in Olst is op zoek naar mannen en vrouwen met hart voor de (recente) geschiedenis die als vrijwilliger gids willen worden.

De IJssellinie is een waterbouwkundige verdedigingslinie die tussen 1950 en 1954 in het diepste geheim gebouwd werd. Bewoners van omliggende dorpen zoals Olst, Den Nul en de nabij gelegen boerderijen, wisten niet wat er in hun omgeving afspeelde. Naast het geheim over het onderwaterzetten van het land langs de IJssel van Arnhem tot Kampen, zijn er bunkers. Een commandobunker en een compleet met operatiekamer ingerichte hospitaalbunker zijn twee van meerdere bunkers die te bezichtigen zijn met een gids. Wordt u die Gids?

Mail naar info@ijssellinie.nl of stuur ons via facebook messenger een bericht voor meer informatie of voor een afspraak.
(Naast gidsen zijn er ook andere vrijwilligers welkom voor andere taken, b.v. onderhoud- en schoonmaakwerkzaamheden). Zie ook www.ijssellinie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here