Al ruim 14 jaar is het een begrip in Raalte: de foekepot bij Robby’s Snacks. Jaren geleden kwamen de kinderen tijdens de foekepot bij de snackbar om een snoepje zingen. Toen ontstond het idee. Een snoepje is maar een snoepje, waarom niet een patatje aanbieden voor de foekepot. En zo staan er ruim 14 jaar later zelfs dranghekken bij de snackbar in Raalte.

Elk jaar komen er vele kinderen voor een gratis patatje en de kilo’s patat vliegen erdoorheen. Dit jaar kwamen naar schatting zo’n 1500 kinderen en werd er in slechts 2 uur tijd maar liefst 200 kilo patat gebakken. De kinderen in de lijn mogen kiezen uit een patatje met of zonder mayonaise.

Vanwege de drukte heeft de snackbar extra mensen ingezet die helpen waar kan. De Prinsen van Carnavalsverenigingen Stöppelkaters en De Zwabberaars hebben geholpen met het bakken van de patat. Naast de 4 vaste medewerkers heeft Robby’s snacks deze foekepot maar liefst 9 a 10 extra mensen kunnen inzetten. Door deze overcapaciteit hebben ze zelfs mensen die de controle kunnen houden. Er worden 2 lijnen gevormd want de kleine kinderen krijgen voorrang op de grotere kinderen.

Al met al mag Robby’s snacks wederom terugkijken op een geslaagde foekepot.

 

Foto’s: Facebook Robby’s snacks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here