Bibliotheek Salland brengt gemeenteraadsverkiezingen dichterbij

Bibliotheek Salland organiseert twee informatieavonden over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. Deelnemers volgen een leuk en laagdrempelig programma over de rol van de gemeenteraad en het kiezen van een politieke partij.

De verkiezingsspecial ‘Jouw stem telt!’ is ontwikkeld door ProDemos, een organisatie die zich richt op politieke participatie door burgers.

Toegankelijke informatie voor iedereen

Niet iedereen volgt de lokale politiek op de voet, maar het is wel belangrijk dat er voor elke inwoner toegankelijke informatie is. Met de bijeenkomst willen we meer mensen stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht.

Tijdens de bijeenkomst leren de deelnemers waar de gemeenteraad over beslist en gaan ze aan de slag met lokale onderwerpen die voor hen van belang zijn. We informeren de bezoekers op een luchtige manier over de gemeenteraadsverkiezingen. Zo leren de deelnemers het verschil tussen ‘feit en fabel’, spelen ze de politieke bingo en denken ze na over hun eigen standpunten tijdens ‘over de lijn’. Raadsleden van de lokale partijafdelingen gaan met de bezoekers in gesprek.

Praktische informatie

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op:

Dinsdag 6 maart                                            Dinsdag 13 maart
20.00 tot 22.00                                               20.00 tot 22.00
Bibliotheek Raalte                                         Bibliotheek Olst
Passage 6                                                      Jan Schamhartstraat 5F
8102 EW Raalte                                            8121 CM Olst

De toegang is gratis. Aanmelden (niet verplicht) kan via www.bibliotheeksalland.nl.

Achtergrond

Iedereen heeft te maken met politiek. Veel burgers in Nederland zijn kritisch en betrokken. Maar, er zijn ook groepen burgers die geen vertrouwen hebben in de overheid en die niet geloven dat ze invloed kunnen uitoefenen. Met de informatiebijeenkomsten proberen de organisatoren juist die doelgroepen te bereiken. Met als doel dat ook zij het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat

De verkiezingsspecial Jouw stem telt! komt voort uit het programma ProDemos schuift aan. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here