75% Van Raalte heeft er geen geld voor over om het carillon in de Kruisverheffing een uur in de week te laten bespelen. Dat blijkt uit de poll die we op Salland Centraal hebben gehouden. Die poll is uiteraard niet te vergelijken met een onderzoekstechnisch verantwoorde peiling, maar komt wel overeen met de moeite die de Vrienden van Beiaard hebben om 5000 euro bij elkaar te collecteren.

Raalte Natuurlijk vindt niet dat de gemeente Raalte financieel bij moet springen om de beiaardier van het carillon van de Kruisverheffing te betalen. We schreven daar eerder al over.

Overigens ontstond op Salland Centraal nog wel een soort van gesprekje met ene Jan die zijn achternaam niet geeft. Hij confronteert Raalte Natuurlijk met onze eigen uitspraak dat marktwerking alleen maar werkt als er ook concurrentie is. Dus zegt Jan, dan moet je het voortbestaan van het bespelen van het carillon als cultureel erfgoed ook niet van de markt af laten hangen.

Jan gaat dan voorbij aan het feit dat het carillon (naar onze mening) niet per definitie cultureel erfgoed is. Hij is pas in de jaren zeventig in de kerk opgehangen. De kerk zelf, de Kruisverheffing, dat is wel degelijk een monument en cultureel erfgoed. Daar moeten we tot in lengte van jaren zuinig op blijven.

Raalte Natuurlijk had overigens van andere partijen in Raalte ook wel een standpunt verwacht. Maar die zijn we niet tegengekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here