“Als de gemeente beter luistert naar mensen die zorg vragen, en beter luistert naar mensen rondom die persoon, dan kun je veel betere zorg verlenen.” Daar is Mia Nijland van Raalte Natuurlijk van overtuigd.

Mia Nijland is orthopedagoog en heeft in Wijhe het Quality of Live Centre opgericht. “Hier willen we de kwaliteit van leven van kinderen en hun ouders beter mogelijk te maken. Dat kan op een meer natuurlijke manier dan nu gebeurt.”

“Zorg is nu geld gestuurd. Maar waar gaat het echt om? Om zorg! Daarbij willen we de ontvangers van zorg en de verstrekkers van zorg bij betrekken. Dan kun je heel mooie dingen neerzetten. Dat kan heel goed op lokaal niveau, de overheid heeft precies daarom de zorg van het rijk naar de lokale overheden gebracht. Maar daar heb je wel een nieuwe manier van politiek bedrijven voor nodig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here