Afgelopen woensdag en donderdag vonden er in zowel Raalte als Den Nul politieke debatten plaats welke uitgezonden zouden wordt op het gezamelijke televisiekanaal van IJsselland TV en RTV Raalte. Helaas zijn beide uitzendingen in het water gevallen door een slechte verbinding.  Door het slechte geluid en de haperende beelden waren beide uitzendingen bijna onmogelijk om te volgen.  “We hebben de Gemeente om een extra bijdrage gevraagd voor een betere verbinding, daar stonden ze helaas niet voor open”  Aldus Richard Ardesch tegen de Stentor.

Politici uit beide gemeenten reageerden op Twitter dat een uitzending niet zo kan en mag verlopen. Ook opinieschrijver Gerlant Zielman ergerde zich aan de beide uitzendingen. Zo zijn onder dit bericht enkele tweets van Gerlant te lezen. Zo schrijft Gerlant in zijn column bij Salland Centraal: “Beide gemeenten pompen samen ongeveer 30.000 euro per jaar in de hobby van een paar mensen om een eigen podium te hebben voor politici, dat is 120.000 in de vier jaar gemeenschapsgeld uit Salland en als ze dan één keer echt moeten presteren dan lukt dat twee keer niet.”

Wij hebben ondertussen een aantal politici en de beiden gemeenten benaderd over de uitzendingen van RTV Raalte en IJsselland TV.

De gemeente Raalte geeft aan dat de organisatie in handen lag van RTV Raalte en het Hoftheater en vinden het erg jammer dat de uitzending niet door iedereen gevolgd kon worden. Doordat RTV Raalte een rijkssubsidie ontvangt heeft de gemeente geen extra bijdrage betaald aan de lokale omroep.

De gemeente Olst-Wijhe geef aan dat het in het belang voor de inwoners is dat de uitzendingen van goede kwaliteit zijn, en zullen bij een nieuwe live-uitzending met IJsselland TV in overleg gaan om een herhaling te voorkomen.

SP Raadslid Harry van Kampen geeft aan dat ze het bespreekbaar willen maken in een raadsvergadering omdat de uitzending weer niet in orde waren en de omroep weer om extra bijdragen vroegen. Ook geeft Harry van Kampen aan zwaar teleurgesteld te zijn in de wethouder van Gemeentebelangen.

Harrie Kiekebosch van Raalte Natuurlijk geeft aan dat een lokale omroep enkel zin heeft als het zowel inhoudelijk als technisch goed is.

Hieronder een aantal van de Tweets welke gepost zijn over de debatten in Raalte en Olst-Wijhe

Mathijs Perton van de D66 in Raalte:

Bert Terlouw van de D66 in Raalte:

Toon Schuiling van de PvdA Olst-Wijhe

Gerlant Zielman:

John Ruiter:

Dat het de laatste tijd slecht gaat met de lokale omroep blijkt. Er is veel verloop in vrijwilligers en zelfs op hun site staan nog steeds programma’s, welke al geruime tijd niet meer draaien. Wanneer de programma makers van die programma’s contact opnemen wordt er vanuit RTV Raalte niet gereageerd, en wanneer er via de verschillende Social Media wordt gereageerd om de desbetreffende programma’s offline te halen worden de programmamakers geblokkeerd om reacties te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here