De Socialistische Partij heeft haar twee zetels in de Raad van Raalte verloren. Dat is slecht nieuws voor al degenen die zoveel jaren zo hard gewerkt hebben voor de burgers en de partij. Het Bestuur gaat binnenkort analyseren wat de oorzaken van dit verlies geweest zijn, de landelijke tendens speelt zeker een rol, maar ook de versnippering van de kiezers door het verschijnen van andere min of meer linksige partijen.

Het bestuur dankt degenen die wel op de SP gestemd hebben voor hun trouw en verzekert de stemmers en sympathisanten dat het vertrek uit de Raad niet betekent dat de SP ook uit Raalte verdwijnt. Integendeel, de SP zal niet alleen de ontwikkelingen in het bestuur nauwlettend volgen en het onversneden socialistische geluid laten horen in Raadpleinsessies, hoorzittingen en middels brieven aan het college van B&W en de Raad en waar nodig ook acties van inwoners ondersteunen zodat hun geluid gehoord word.

Voorts feliciteert het bestuur de partijen die zetels gewonnen hebben, die zetels behouden hebben en zeker de nieuwkomers in de Raad. We wensen hun veel wijsheid toe in het besturen van de gemeente.

De SP-Raalte blijft zeer actief, niet alleen ten aanzien van de verrichtingen van de Raad, maar zij richt zich ook op de toekomst. Er komen landelijke en provinciale verkiezingen aan, we zullen van ons doen horen. En in 2022 zullen we er weer bij zijn, bij de gemeenteraadsverkiezingen, groter en sterker dan ooit. Kortom, er is werk aan de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here