Nederland is een echt fietsland. In ons land wordt nog steeds het meest gefietst van alle landen in de wereld. Een nadelig effect hiervan zijn de vele verkeersongevallen met fietsers. Het aantal verkeersdoden is in 2016 gestegen tot 629 verkeersdoden. De fiets verkeersdoden zijn in 2016 gestegen tot 189 slachtoffers. Door middel van een fietsonderzoek, onderzoeken wij de fietsverkeersveiligheid in alledaagse situaties.

Hoe kunt u ons helpen?
Speciaal voor u zetten wij op zaterdag 14 april een fietsparcours uit op het parkeerterrein Domineeskamp in Raalte. Valt u in de leeftijdscategorie 12-20 jaar of 50-70 jaar, dan kunt u ons helpen door een rondje te fietsen op het genoemde parkeerterrein. Na afloop stellen wij u enkele vragen over de befietste situatie. Dit alles neemt niet meer in beslag dan 15 minuten. De koffie/thee staat klaar!

Waar: Domineeskamp (parkeerterrein)
Wanneer: Zaterdag 14 april 2018
Tijdvak: 11:00 uur t/m 17:00 uur
Duur: Maximaal 15 minuten
Benodigd: Fiets
Wie zijn wij?
Wij, Twan Smeenk (Raaltenaar) en Toby Kerkhoven, zijn twee studenten van Hogeschool Windesheim Zwolle. Wij volgen de opleiding Verkeerskunde (Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit) en zijn op dit moment aan het afstuderen. Dit onderzoek wordt in samenwerking uitgevoerd met Veilig Verkeer Nederland, Hogeschool Windesheim Zwolle, Gemeente Raalte, Netko Raalte en Scania Trucks.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Twan Smeenk – 06 24 40 78 28 of twan_smeenk@hotmail.com.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here