Samen nieuwe onderwerpen verkennen en uitdiepen, kennis en meningen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel senioren een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven. In Raalte start een studiekring voor 50-plussers in de Bibliotheek. Op maandag 16 april is er een informatiebijeenkomst.

‘Contacten leggen, mensen ontmoeten en op een persoonlijke manier je tijd zinvol besteden. Als je wat ouder wordt, ga je naar zulke dingen op zoek’, zegt Mirjam Joosten (57). Zij is een van de twee oprichters van de Studiekring Raalte. ‘Ik volgde een opleiding tot ouderencoach, en ontmoet steeds meer mensen die daar behoefte aan hebben.’

Op zoek naar een locatie voor een praatgroep kwam ze terecht in de Bibliotheek. Daar ontstond het idee om een Studiekring50Plus op te richten. Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die regelmatig bij elkaar komen om actuele onderwerpen te bespreken en zich te verdiepen in interessante thema’s. Het gaat om leren, ideeën uitwisselen en mensen ontmoeten. Bovendien: deelnemen aan een studiekring houdt je hersenen fit!

Op 16 april start de Studiekring50Plus in Raalte met een informatiebijeenkomst in de Bibliotheek in Raalte. ‘Iedereen is van harte uitgenodigd om te horen wat we gaan doen en te ervaren waarom deelnemen aan een studiekring zo leuk en nuttig is’, zegt Mirjam Joosten. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is niet nodig. Wie alvast meer wil weten over studiekringen, kan terecht op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheeksalland.nl.

2 REACTIES

    • Wij hebben het bericht van de bibliotheek aangeleverd gekregen en kunnen daar geen antwoord op geven. We kunnen het eventueel navragen indien gewenst?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here