Geschreven door: Lenka Pitrmanova,

Afgelopen week heb ik een voorstel voor de verhoging van de huur op de mat gekregen.
Dit jaar 20 euro meer. Van het lezen van het bericht word ik niet vrolijk. Ik vraag me af: “Als het zo doorgaat, kan ik nog rondkomen?”
Even feiten op een rij zetten. Ik heb een baan als hbo-v verpleegkundige, ben alleenstaand, 45 jaar en onderhoud mijn studerende zoon van 18+. Mijn loon is iets te hoog om in aanmerking te komen voor een huurtoeslag, maar te laag om een hypotheek te krijgen.
Meer dan de helft van mijn maandelijkse salaris wordt opgeslokt door de vaste kosten. Mijn bestedingsruimte is zo 500 euro per maand. Dat is zo’n 100 euro per week waarvan 50 voor benzine om naar mijn werk te kunnen komen en 50 euro voor boodschappen. 100 euro gaat in de spaarpot.

Je zult denken makkie, maar nee, de lonen in de gezondheidszorg zijn geen vetpot, tenminste niet voor verpleegkundigen, hoe goed geschoold dan ook. Dit is niet zo maar gekomen! Dat heeft iets te maken met het overheidsbeleid van een neo-liberaal kabinet dat inzet op het grote geld ten koste van de werkende man. Door dit kille overheidsbeleid worden vele werkende bevolkingsgroepen klem gezet en arm gehouden. Alle kosten voor levensonderhoud groeien maar loonsverhogingen blijven uit. Ik wil niet klagen, maar dragen wordt steeds moeilijker. Een ding weet ik zeker, ik ben niet de enige, die in zo’n situatie verkeert.

Ik begin de overheid en het beleid te wantrouwen. De overheid, die mij structureel besteelt en kiest voor het grootkapitaal en niet voor de werkende mensen met een bescheiden inkomen. Wat ik ook doe, er verbetert niets voor mij.

Ik heb er genoeg van! Genoeg van deze neoliberale dans, waar alleen rijken overeind blijven, waar  rechten op een waardig bestaan steeds meer  ingeperkt worden, waar sociale zekerheden gewoon verdampen en oplossen.

Heb je een soortgelijk verhaal, ben je het ook beu, het is nu tijd om er iets aan te doen.

Ik ontmoet je graag met mijn SP kameraden op…

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here