In de afgelopen periode heeft GroenLinks Raalte formatiegesprekken gevoerd. In deze gesprekken heeft GroenLinks haar ambities uitgesproken op onder andere de thema’s energie en duurzaamheid. De formerende partijen hebben aangeven de ambities van GroenLinks te vooruitstrevend te vinden. Daarom zijn de coalitiegesprekken met GroenLinks gestopt.
Zo wacht GroenLinks al maanden op een nota over het realiseren van duurzame energie binnen de gemeente Raalte. Inwoners mogen nog niet vergunning-vrij hun eigen energie voor eigen gebruik opwekken. Bij nieuwbouw wordt niet gekozen om minimaal 1 dakhelling op het zuiden te plaatsen wat de opbrengst van zonnepanelen vergroot.
GroenLinks kan niet anders dan hopen dat de coalitie serieus werk gaat maken van de energie-transitie en komt met een concreet duurzaamheidsbeleid. De bestaande coalitie heeft een horizon tot 2050 voor een duurzaam Raalte. GroenLinks is vooral benieuwd naar de ambities voor deze raadsperiode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here