Als je zingt, gaat alles makkelijker. Zeker het leren van een (vreemde) taal. Zing Nederlands met me! komt naar Raalte, in de Bibliotheek, voor het eerst op zaterdagmiddag 19 mei om 15.00 uur.
Het idee is eenvoudig, maar doeltreffend. Zet mensen van allerlei nationaliteiten bij elkaar, geef ze teksten van Nederlandse liedjes en zorg voor een voorzanger plus begeleiding. Via de taal in de liedjes leren nieuwkomers de betekenis en uitspraak van woorden en uitdrukkingen kennen. En: samen zingen verbroedert en brengt culturen dichter bij elkaar!
‘In Raalte werken we samen met een aantal lokale muzikanten en met Stichting Vluchtelingenwerk’, vertelt programmamedewerker Froukje Weber van de Bibliotheek Salland. ‘Zo bereiken we mensen die graag hun Nederlands willen oefenen. In de taalles bij Vluchtelingenwerk krijgen cliënten alvast de teksten, zodat ze de liedjes kunnen oefenen.’
Zing Nederlands met me! is gratis toegankelijk voor iedereen, ook als je gewoon Nederlands spreekt. Zie ook www.bibliotheeksalland.nl/zingnederlandsmetme

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here