Gemeente Raalte organiseert samen met Trias op 28 juni een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg. De avond begint om 19.30 in het Carmel College Salland aan de Hofstedelaan 4 in Raalte. In Raalte is er, net als landelijk, een tekort aan pleegouders. Nieuwe pleegouders zijn hard nodig zodat een kind kan wonen op een plek waar het zich weer positief kan ontwikkelen.

Gewone mensen gezocht voor een bijzonder kind

Ook in Raalte zijn er namelijk kinderen en jongeren die tijdelijk, langdurig of voor altijd niet thuis kunnen wonen. Langdurige opvang kan ook beteken dat een kind regelmatig een paar dagen of een vakantie naar een pleeggezin gaat. Als er geen opvangmogelijkheden in de buurt zijn, betekent dit dat een kind verder weg geplaatst wordt in een vreemde omgeving en naar een andere school moet.

Wethouder Gosse Hiemstra: “Je gunt het ieder kind om veilig in het eigen gezin op te groeien maar dit lukt niet altijd. Pleegzorg is dan de vorm van (tijdelijke) hulpverlening die het dichtst bij de gezinssituatie blijft. Voor het kind is het dan prettig als het in een vertrouwde omgeving kan blijven.

Trias Pleegzorg en 13 gemeenten waaronder Raalte hebben afgesproken om gezamenlijk de verantwoordelijkheid te nemen voor de werving van nieuwe pleegouders. Raalte voert daarom de hele maand juni campagne om nieuwe pleegouders te vinden. Zo hebben 13 scholen al hun schoolhek gedoneerd door een spandoek op te hangen ter promotie van de informatieavond.

Iedereen kan pleegouder worden

Eric Lieben van Trias Pleegzorg: “Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis )werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Informatieavond 28 juni

Tijdens de informatieavond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven.  Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden.

De vrijblijvende informatieavond over pleegzorg is op 28 juni bij het Carmel College Salland, Hofstedelaan 4 in Raalte. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@trias-groep.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here